Keresés ebben a blogban

2013. május 13., hétfő

Epres torta

Imádom  Nagymamám  tejberizses epres tortáját így amikor kitaláltam hogy a az új Catania grande fonalat torta formájában próbálom ki egyből az epres jutott az eszembe :)

Minden  szépen haladt már azt hittem kész de v.mi hiányzott  ugye bár a tortán nem szokott már rajta lenni az eper zöldje de anélkül olyan üres volt így utólag leveleket kapott, még mindig hiányzott v.mi, de azért megmutattam  , mert pont készen lett nagyjából a szülinapomra kedden :)


Nem nyugodtam , mert a  merevítési ötletem se vált be jól ...  Karton merevítést terveztem de nem volt túl jó így jött a törd a fejed .... Kitaláltam hogy keresek pont ekkora kerek ételhordós dobozt  de ez nem sikerült egyből aztán rám mosolygott a szerencse a hobby boltban találtam pont ekkora papír karton dobozt , így már tökéletes volt a forma , aztán még ki gombostűztem szépen a leveleket , bevizeztem őket és szépen megszáradtak a formára mostmár nem kunkorodnak. 
De még még mindig üres volt aztán jöttek a bogyók és a gyertya így már számomra tökéletes :) 

Azóta pedig sorsa is eldőlt , hogy a mi kis városunk fonalboltjának a Gombolyda kirakatát fogja díszíteni más epres csodákkal amiket kézműves barátaim készítenek majd :)Fonal :
Torta alap : Catania Grande 5mm -es tű
Eper: Catania fine 2mm -es tű
terítő, gyertya, levél  turis fonal  2 es tű 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése