Keresés ebben a blogban

2012. október 23., kedd

Lázbérc újra


Újra kirándultunk a hétvégén , annyira szép volt a nyáron a Lázbérci víztározó , hogy gondolkodás nélkül mentünk vissza!!!
Szállás nehézkes találása után( kicsit késve kezdtem el keresgélni :(  ) A végén Dédestapolcsány és Nagyvisnyó között található Élménytáborban szálltunk meg ... Ez inkább nyári szállás de egy hősugárzóval, rezsós főzéssel és hűtőgép bekapcsolással nagyon jó kis meleg lett estére :)

Indulás szombat reggel volt , hamar kisütött a nap és közeledtük a célhoz :)
Íme a mi Élmény szállásunk nagyon kolis feeling volt 4 ágy egy asztal , hűtő, rezsó, egy kicsi mosdókagyló , ugyanott fogat mosni , mint mosogatni :) Tényleg mint kolis koromban :)

                                         

Délutáni Túránk a Dédesi várhoz vezetett:


Vasárnap a Lázbérci tó körül kirándulgattunk...Reggel 10-kor még ködbe volt minden
De hamar kisütött a nap és nagyon szép idő lett :)Első célállomásunk az Eszkála- tető volt Upponyból, ahonnan nagyon szép kilátás nyílik a tóra :) De nem találtuk a felvezető utat megállítottuk egy srácot hogy útba igazítson... Kérdeztem tőle milyen az út, mert bicajjal lennénk , de annyit mondott hogy nem olyan meredek de hosszú na ennek pont az ellentéte volt rövid és nagyon meredek , remélem a képek visszaadják valamennyire...Én puding voltam nem bírtam még tolni se a bicajt így kinéztünk egy jó kis vakos fát az erdő közepén és két lakattal lelakatolva ott hagytam , Balázs lelkesebb volt de utólag bevallotta nem volt értelme felküzdeni .. De a kilátás mindent megért :)

Balázs felérkezett :)


Az én kis bicajtárolóm :)Indulás Upponyból a Damasa -szakadékhozDamasa-szakadék

Mivel végig felfele mentünk a szakadékhoz így Bánhorvátiba igen hamar leértünk de voltak benne érdekes részek :)

A tó Bánhorváti oldalról 

 Eredeti terv szerint Bánhorvátiból az országúton megyünk vissza Dédestapolcsányra de nagyon nem szeretünk az úton menni így hirtelen ötlettől vezérelve elindulva a tó mellett újra megkerülve értük vissza Dédesre...
Délután ugyanonnan fotózva a tó , mint reggel ...


Hétfőn reggel elérkezett a pakolás ideje olyan gyorsan telnek a napok :( 

Megálltunk Bélapátfalván van ott egy kis tó voltunk már itt korábban akkor felmentünk a Bél-kőre ( egy nagy hegy aminek a tetejét teljesen kibányászták , most egy hatalmas meddő van a helyén ) most csak bámészkodtunk...De nem siettünk haza , betértünk még hazafele Tiszafüredre ahol meghajókáztattak minket egy kicsit :)
Nagyon szép hétvégét töltöttünk mi így kettecsként a vadonban alig várom a következő alkalmat addig is ma jött a  főzés, mosás, takarítás, vasalás :(  

2 megjegyzés:

  1. De jó volt nektek! Köszi a szép képeket!

    VálaszTörlés
  2. Most olyan távolinak tűnik az esős napokban, pedig még egy hete volt szinte ..

    VálaszTörlés